marți, 20 august 2013

Pate din ficat de porc

 Ingrediente : 450g ficat de porc, 1 ceapa, 300g slanina, 5 oua fierte tari, patrunjel, sare, piper, boia de ardei, 500g aspic.

Mod de preparare : Ceapa se rade si se inabusa intr-o cratita cu slanina taiata bucatele. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se ridica de pe foc, se lasa sa se raceasca, apoi se trece prin masina de tocat, impreuna cu ficatul. Se amesteca apoi cu galbenusurile trecute prin sita, patrunjelul verde tocat marunt, un varf de lingurita de boia de ardei. Se sareaza si se pipereaza. Se amesteca bine compozitia si se pune la fiert in baia de aburi circa o ora. Se lasa sa se racoreasca apoi se pune la fiert in boia de aburi circa o ora. Se lasa sa se racoreasca apoi se poate servi inconjurat de cuburi mici de aspic.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu