marți, 11 septembrie 2012

Securitate Yahoo | Cont Yahoo.com | Parola si Conturi




In acest articol doresc sa va povestesc o intamplare cu un cont de yahoo, si sa va demonstrez ca yahoo nu este cel mai bun mijloc de comunicare atunci cand vine vorba de securitate. Tot mai multi "hackeri" sau viitor hackeri doresc sa sparga parole de messenger. Chestia cu nu exista nu este adevarata, adevarul este ca nu exista programe in care ai introdus id-ul si iti genereaza parola contului respectiv. Nu va aruncati dupa asa ceva, nu exista si nici nu o sa existe. Pentru a face functional un astfel de program, programul ar trebui sa se conecteze la baza de date din yahoo si sa decripteze parolele. Cu toate acestea yahoo nu este alegerea prea buna cand vine vorba de discutii despre diverse servicii, discutii ce tin de o viitoare colaborare sau chestiuni legate de acesta categorie.

Mi s-a intamplat de multe ori si poate chiar si voua ca sa cautati o persoana pe messenger si sa raspunde "Nu e Ion la pc, e iubita lui " . Niciodata sa nu procedati asa pentru ca puteti sa o faceti lata. De cele mai multe ori discutiile pornesc de aici, apoi santajul din partea unuia din cuplu si tot asa.

Vorbind de securitate salvarea convorbirilor nu este tocmai o alternativ foarte buna pentru ca riscati ca cineva sa va acceseze contul ( in cazul de fata iubita, iubitul) si sa citeasca anumite lucruri de acolo pe care va poate risca viata la un moment dat. Persoana daca este mai putin inteligenta va poate santaja, iar voi de frica sa nu afle parintii de exemplu o sa faceti tocmai acele lucruri care nu trebuie publicate aici, stim cu totii ce fel de lucuri se pot face. Asa ca trebuie sa actionati rapid si cu grija cand procedati asa.

O intamplare care vreau sa o spun a fost auzita de la un amica care i s-a intamplat un lucru foarte ciudat. Fiind fata parintii au anumite reguli, pe care fata trebuie sa le respecte. Ea nu a respectat intocmai toate regulile si a pasit gresit. Avea un prieten pe care il iubea atat de mult incat si-ar fi dat si viata pentru el. Baiatul nu i-a cerut asa ceva, a vrut doar parola de YM a ei. Intrand in contul ei a dat peste foarte multe lucruri, pintre care si discutii intre fata si baiat. Problema a fost atunci cand ei s-au certat si baiatul a schimbat imediat parola.

Tipa a incercat sa dea reset la parola, sa procedeze intr-un fel, a discutat cu cei de la contact yahoo, si sper surprinderea mea  nu au ajutat-o deloc. Sa va povestesc intocmai cum a fost, persoana de la suport i-a cerut fetei sa trimita toate conversatiile cand baiatul o santaja pentru a fi un fel de proba si pentru a castiga parola la urma urmei.

Dupa ce fata a trimis conversatia, persoanele de la suport i-au spus ca ei nu au suport in limba romana, adica conversatiile trebuie sa fie in limba engleza ca se inteleaga ceva. Acest lucru pentru mine a insemnat totul. Eu personal in momentul de fata pentru chestiuni de genul servicii, prestari servicii sau diverse afaceri folosesc doar gmail.

Cand am avut o problema gmail imediat m-a ajutat. Am reusit sa salvez toate lucrurile de pe contul de gmail in mai putin de 3 minute. Atunci cand va ganditi sa alegeti gmail sau yahoo, eu personal v-as ruga sa va ganditi de 2 ori pana sa faceti asa ceva.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu