Pizza este o gustare tipic italiana, satioasa, hranitoare si aspectuasa. In ultimul timp si-a facut loc tot mai insistent printre gustarile prezente la reuniunile tineretului nostru, precum si la mesele celor mai in varsta. Obisnuit, ca baza pentru prepararea ei se recurge la un aluat de paine preperat cu lapte si grasime pe care se pun diferite sortimente de mezeluri, masline, ciuperci, peste , rosii, etc, pste care se toarna oua batute si se presara cascaval ras si bucatele de unt, introducandu-se apoi la cuptor. Exista insa diferite feluri de a prepara aceasta gustare, uneori chiar cu mai putine ingrediente. In cele ce urmeaza se dau retete pentru diferite aluaturi folosite ca baza pentru prepararea pizzei, insa tot atat de bine pentru oricare din umpluturile prezentate se poate folosi si aluatul de paine in care apa este unlocuita cu lapte si la care se adauga la 250g faine, 50 g untura. Pizza se coace in forme rotunde si se aduce intraga la masa, unde se portioneaza.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu